2015. február 26., csütörtök

Aki vezet..

Mostanában jutottam arra a következtetésre, hogy egy kapcsolatot vagy egy házasságot mennyire meghatároz a férfi jelenléte..

Egy jó kapcsolat nem úgy működik, hogy szeretjük egymást és csak úgy elvagyunk.. Ha két ember úgy dönt, hogy elkezdi összehangolni az életét, azt nem lehet úgy, hogy mindkettő azt teszi, ami neki tetszik. De nem is csak megbeszélésre van szükség, vagy kompromisszumra, hanem egyértelmű irányításra és ezáltal egy Irányítóra. Döntéshozóra, aki meghatározza a célokat és azt is, hogyan tudják együtt megvalósítani azokat. Ez a vezető szerep pedig egyértelműen a férfié. És a nők örömmel támaszkodnak is egy férfi erejére és bölcsességére.

Fejétől bűzlik a hal - szokták mondani. Így amikor látunk egy kapcsolatot, házasságot, hogy az mennyire összeszedett vagy éppen mennyire céltalan, az nagyban árulkodik a férfi, az Irányító jelleméről, de talán még inkább a kapcsolathoz való igazi hozzáállásáról. Ha egy férfi komolyan akar valamit, akkor biztos a dolgában, ezért határozott kézben tartja az irányítást és világos célok mentén haladnak együtt. Ha viszont maga sem tudja mit akar, ha bizonytalan, akkor csak hánykolódni fognak, ezzel pedig valószínűleg még sok csalódást és szívfájdalmat fog okozni a párjának. Aki közben vágyódik a stabil és megbízható vezetés után és nem is érzi magát igazából biztonságban. És van amikor már-már magához ragadja a vezető szerepet, mert másként nem tudnak haladni, de ez a pozíció igazából nem a nőnek való, érzelmi alkatánál fogva sem, ezért inkább csak küszködni fog benne. Annál pedig nincs kínzóbb egy nőnek, mikor nem érzi magát biztonságban a szeretett férfi oldalán..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése