2013. december 15., vasárnap

Egy kis elmélkedés..

Érdekes, de valamiért az utóbbi időben nagyon vonz a korán kelés gondolata.. Amikor még mindenki alszik, amikor még csendes a város.. Nem mintha egyelőre képes lennék rá, mivel mostanában elég későn fekszem :) Alapvetően inkább erre vagyok hajlamos, ami nem csoda, mivel a városi életben kb. este 8-tól kezdődik az ember magánélete, tehát még éjfélig is csak néhány óra telik el, amit magára, a barátaira, családjára tud szentelni..

Most valahogy másképp élem meg ezt a borús, téli időszakot is, mint máskor. Sokkal nyugodtabban, kiegyensúlyozottabban. Jól esik a bent lét, a meghittség, a nyugalom, a lágy fények.. Csak a sétáim hiányoznak :) Talán a hosszabb távú rendszeres magnézium-pótlásnak is köszönhető, meg annak, hogy a hajtós munka után most volt, van 2 hónapom kipihenni magam, de sokkal kisimultabb vagyok. Máskor ilyenkor sokat aggodalmaskodok, hogy hogy, s mint lesznek a dolgok, főként anyagilag. De mostanra már rájöttem, hogy ezért kár aggódni. Nem vagyok lehetetlen helyzetben, valahonnan mindig várhatok segítséget, még ha ezt lelkileg nehezen is viselem, de idővel majd az anyagi bizonytalanságból is újra ki tudok lábalni. Ez biztos, eddig mindig így történt. És talán az sem utolsó szempont, hogy egy ideje egy barátnőm kezelésbe vett egy pulzáló, elektro-magnetoterápiás kis készülékkel, ami a fizikoterápia hatása alapján mélyen rezegtetve oldja fel az izmokban évek alatt felgyülemlett rengeteg feszültséget, görcsöt, merevséget. Mindezt egyesítve a mágnes erejével. Tehát vizes kis tappancsok vannak a hátamon, nyakamon, vállamon, akár órákon keresztül. És ez így elképesztően hatékony! Egy másfél órás kezelés felér azzal, mintha kb. 20x megmasszíroztak volna! A vállaim újra könnyedek, mozognak a lapockáim, a nyakam. Nagyon felemelő érzés :) Múlik az örökös fejfájás. És a lényeg az, hogy úgy érzem, nem csak testileg, hanem lelkileg is oldja bennem a szintén évek óta gyülemlő feszültségeket, frusztrációkat..

Még azt is érdeklődéssel látom az utóbbi időben, hogy húszas éveik elején járók fordulnak hozzám ilyen-olyan lelki problémákkal, újonnan felmerült aggodalmakkal és rá kell jönnöm, hogy milyen egyformák vagyunk. Hogy annak idején én is éppen ezekkel az érzésekkel kerültem szembe és nem tudtam, honnan jönnek és mit tegyek velük és egyáltalán miért vannak. És most látom ugyanazt a lelki fejlődést, előrehaladást másokon is. Mikor a lélek eggyel tovább lép és mi próbáljuk behozni. Mikor nem jó tovább, ami van, mikor változásra vágyunk, mikor hirtelen új válaszok után kutatunk, mikor hirtelen valahogy, valamitől mi magunk is megváltozunk. Csodálatos ez a folyamat. Életünk során folyamatos lelki változások vannak és már csak ezért sem unalmasak a múló évek. Nem mindig könnyű követni saját magunkat, időnként fájdalmakkal járhat és keressük a kiutat, hogy mivel lehetne ezen enyhíteni, mi hozna megváltást, megkönnyebbülést.. És akkor, amikor erre rátalálunk, akkor a lélek, a lelki fejlődésünk egy szinttel feljebb lép.. Ami eddig volt, innentől tapasztalattá válik. Ami beépül a személyiségünkbe, gondolataink, meglátásaink tárházába. Talán ezért is szeretek sokat beszélgetni nálam tapasztaltabb, többet látott emberekkel, mert nagyon érdekelnek ezek a lelki folyamatok. Nem bírom kivárni még én is eljutok oda, addig is tudnom, hallanom kell róluk :) Bár természetesen tudom, hogy nekem is annak idején át kell majd élnem azokat és valójában akkor válnak majd igazán valóságossá, érthetővé a hallottak.. Kezdek arra a meglátásra jutni egyébként, hogy életünkben igazi változásokat valójában mindig az új emberek megismerése hoz. Amikor holtponton vagyunk, akkor valaki valahogyan belecsöppen az életünkbe, akár csak egy találkozás erejéig, és egy gondolatmagocskát elültet a fejünkbe, amit aztán idővel növekedésnek indulhat. Ritkán van, hogy elvont fogalmak, tárgyak, lehetőségek változtassanak csak úgy rajtunk. Kell hozzájuk valamiféle emberi behatás, hogy bekerüljenek a gondolatainkba, hogy szélesedjen a látókörünk. Szeretem azt a mondást, hogy "Változtasd meg a gondolataidat és megváltozik az életed"... Szóval az a lényeg, hogy folyamatosan szükségünk van új emberek megismerésére. Nagyon sok mindent ezek a folyamatok indítanak el. Amikor másokkal gondolatot cserélünk. Vagy ha látjuk, ők hogyan élnek, ők hogyan csinálják.. Nem azt mondom, hogy mások befolyásoljanak erre vagy arra, hanem mikor ebből saját magunk teremtünk valamit, amikor egy új gondolat elindul bennünk. De még a szerelem is így indulhat útjára. Egy új ember megismerése által. Aki addig nem volt. Amilyen odáig nem volt.. Különleges dolgok ezek :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése