2014. december 4., csütörtök

Üres szépség

Találtam végre egy jó hasonlatot arra, milyennek látok sok mai nőt.

Azt ma már tudjuk, hogy a finomított ételek mennyire nem adnak nekünk semmi hasznosat. Mégis az elmúlt évtizedekben az értéktelen alapanyagokból készült eledelek kerültek a hétköznapi gasztronómia csúcsára, ékes példaként a felfújt, színes cukros péksütemények, amik minden sarkon ott kelletik magukat, annyi lett a látványpékség mostanában.. A kevésbé vonzó, ugyanakkor sokkal egészségesebb, teljes kiőrlésű lisztekből készült sütik lassan tudnak csak bekúszni a közízlésbe.

Hát így látok én sok lányt. Akár egy feltuningolt, mázos, cukros muffin. Amitől kiráz a hideg, mert az az érzékszerveimen kívül semmi élvezetet nem ad a szervezetemnek. Üres kalória. Üres cukor. Üres liszt. Adalékanyagok tömkelege. Semmi belbecs, semmi tartalom.

Aztán ott van egy kissé amorf formájú, de cukormentes, egészséges szilvalekvárral töltött, tönkölylisztből készült croissant. Élelmi rostok, elnyújtott felszívódású szénhidrát, vitaminok. Sokkal inkább veszem le a polcról, még akkor is, ha csak kevés helyen kapható, ezért utána kell járnom és akkor is, ha drágább, mint az átlag. Mert tartalmas, egészséges termékre vágyom, ami a javamra válik..




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése