2014. december 12., péntek

"Szünetgomb a léleknek"

Azt gondolnám, hogy nem sok újat tudnak nekem már mondani az egyedülállóság témakörében, de a múlt heti Nők Lapjában megjelent cikkben voltak még igazán velős mondatok:

"Újra és újra bizonygatnom kell a szeretteimnek, hogy nincs okuk az aggodalomra, nyitott vagyok az emberekre. Csak az keseredik meg az egyedülléttől, aki rossz társaság önmaga számára."

"Dr. Spock - aki anyáink, nagyanyáink nemzedékét tanította szülőszerepre - a gyereknevelés Bibliájában leszögezte: a babának már egészen apró korában meg kell tanulnia egyedül lenni! Mindenkinek - szülőnek és babának egyaránt - szüksége van magánszférára."

"A keleti bölcsek szerint a magány a másik hiánya. Az egyedüllét viszont önmagunk jelenléte"

"Szakemberek szerint.. a magány fogalma megváltozott. Sokkal több az interakció, szélesebb kapcsolati háló vesz körül, mint húsz éve. Akkor is benne vagyunk az események sodrában, ha egyedül élünk."

"Aki viszont összhangba kerül magával, a szakemberek szerint nem bezárul, "megkérgesedik", éppen ellenkezőleg, ösztönösen olyasmit kezd el keresni, ami túlmutat a saját világán. Aki legbelül megvívta már a függetlenségét, az biztosan nem terheli függőséggel a kapcsolatot."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése