2018. január 10., szerda

Lánykérés

Olyan, de olyan régen nem tettem ide zenét :)) 
Akik régebben olvasnak, ismerik a latin zene iránti olthatatlan rajongásomat. Vagyis hát a zene, a tánc, a mindig vidám életérzés is nagyon közel állnak a szívemhez <3
Legyen akkor most itt egy nagyon up-to-date kedvencem, amit napok óta hallgatok és nézek. Mert a klip is fergetegesen jó és szívmelengető, már annyiszor láttam, de még mindig megkönnyezem.. A kedves Férjem ugyanígy volt ezzel, mikor megmutattam Neki. Hát persze! Ami engem kicsit is megérint, mindig muszáj megosztanom Vele :) Ráadásul érzékeny dolog ez, mert őbenne is számtalan emléket, megannyi érzést ébreszt(het).
És itt el is jutottunk egy nagyon érdekes témához, amiről ez a klip is szól: egy, a lányok számára mindig is misztikus kérdéshez: a lánykéréshez.
Szerintem ez annyira különleges dolog! A vőlegények és férjek mind ismerik maguk között. Persze nem filozofálnak annyit egymással rajta, ők félszavakból is értik egymást. Ó, igen, a férfiak nyelve. Erről már meséltem, sokszor irigylem őket az egyszerűségükért és mert sokkal közösebb a nyelvük, mint nekünk, nőknek.. De visszatérve. Csak elképzelni tudom ezt az egész folyamatot, ami egy férfiban lezajlódhat azzal, hogy egyszer csak ráérez és elhatározza, hogy ennek a lánynak bizony meg fogja kérni a kezét! Mi nők, mindig inkább döntési helyzetben vagyunk, nem annyira meghatározó a szerepünk ebben. Talán ezért is van, hogy mi gyakran többet vívódunk az elfogadással, elhatározással, mint ők. Persze mindez abból indul ki, ami az ideális: hogy a férfi tudja mit és kit akar, egyetlen nőt szeret és csakis őt akarja. Ő kezd a bókolásba, udvarlásba, ő alapozza meg a kapcsolatot. Ilyen szempontból erősebb a jelenléte mindig egy kicsit, mint a nőé. Mert hát neki kell majd dönteni magában, neki kell elsőként elhatározni magát. És aztán még ott a nagy kérdés, hogy akkor hol és hogyan? 
A férfiak talán ritkán ábrándoznak ilyen dolgokon, de itt bizony érzik, hogy agyalni kell, kreatívnak lenni, lehengerelni, nagyon odafigyelni szívük hölgyére, minek örülne a legjobban. Mert a lánykérésnek bizony a lány a középpontja minden tekintetben. És úgy érdekel ez a belső folyamat, a maga férfias módján. Ahogy megérik ez a rendkívüli súlyú döntés, elhatározás, ahogy elképzeli a lánykérés menetét, ahogy összegyűjti a gyűrűre valót és titokban gyűrűket néz :)) Meg a lelkiállapot, amikor közeledik az (általában) titkos időpont, ahogy megteszi az előkészületeket, ahogy várja, izgul, retteg, hogy hogyan is sül majd el az egész! :) 
Én igazán hálás lehetek az én Drágámnak, mert felejthetetlen élményt szerzett <33
Sosem szeretném elfelejteni, mi minden, mennyi érzés és erőfeszítés állt emögött a nagy döntés mögött, hogy milyen áldozatokat hozott ezért, hogy mit juttatott kifejezésre. Nem szeretném, hogy elmúljon az értékelés bennem eziránt.. 
És Hölgyeim, hát nem hihetetlen és hatalmas dolog, hogy valaki szeretne elvenni bennünket és egy életre boldoggá tenni? :))

De akkor álljon is itt ez a klip, még az is lehet, hogy valakinek ihletet is tud adni :) 
Hajrá Uraim! 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése