2014. szeptember 7., vasárnap

Újdonságok és csalódottság a Szimfonik Live-on

Nem mondom, hogy nem volt bennem csalódottság, amikor tegnap hazaértünk a Szimfonik Live 4-ről..

Fotó forrása: http://khrityo.wordpress.com
Az idei más miatt volt jó, mint a tavalyi. Pl. először a színpad melletti érhetetlen látványt nyújtó, lehangoló, lepusztult (értsd: félig összeomlott, kitört ablakok, stb) gyárépület falán végül remekül megkomponált installációk táncoltak egész este. Sőt, egy helyen még magára a falra is kivetítették a koncertet, ami szintén érdekes ötlet volt. Remek előadók voltak és remek számok. Újra csak rá kellett jönnöm, hogy a magyar underground mélyén lapulnak még kincsek. Meglepően tartalmas szövegekkel is lehetett találkozni (Pl. Deniz & VekonyZ - Holnapután) 

De a szervezés nagy csalódást okozott mindenkinek. A tavaly még a Millennáris területén (értsd: kulturált környezet, hatalmas tér, zöld pázsit) tartott fergeteges koncert mára kiszorult a Mammut (vagy a Millenáris) parkolójába. Azonnal feltűnt, hogy kisebb a zenekar és egyáltalán nincsen kórus. A fellépők száma a felére csökkent, így maga a koncert ideje is. Álldogálhattunk a kemény betonon, meg a kavicsos parkolóban, több helyen hatalmas fák takarták el a látványt. Aztán ott volt az érthetetlen kordon a terület első egy harmadánál, ami mögé csak egy ponton engedtek be embereket. De odáig nem mindenki tolakodott el, gondolva, ha valahol van egy viszonylag jó helye, ha előrébb furakszik, mi a biztosíték, hogy ott majd el fog férni. Így viszont végül az első sorokban, ahonnan a legjobban lehetett volna élvezni az egészet, sok hézag maradt. A többiek meg kiszorultak szinte az utcáig. De hátulról mindezt nem lehetett látni. Mi olyan helyen álltunk, ahonnan, mint egy teniszmeccsen, a fejünket forgatva nézegettük hol a színpadot (amiből nem sokat láttunk), hol a falra vetített koncertet. A finálé meg gyakorlatilag teljesen elmaradt. Tavaly kijött az összes zenész és volt egy jó kis örömzenélés. Nagyon jó volt levezetésnek, most meg egy huszárvágással vége lett az egésznek. 

Összességében a zene és a produkciók színvonala remek volt, de fájdalom volt látni, ahogy egy méltán népszerű programot (talán pénziány miatt) ennyire tönkrevágtak. A tavalyi Szimfonik Live klasszisokkal nagyobb élményt nyújtott..

És még a Bin-Jip koncertről is lemaradtam :) De ezt még később biztosan bepótolom!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése