2012. október 5., péntek

Tegnap is csak este 10 körül értem haza egy újralátogatásról.. Több dolog miatt is szeretem nagyon a szolgálatot. Egyrészt mert olyan sokféle emberrel lehet találkozni, megismerni élethelyzeteket, sorsokat, látásmódokat.. Hogy egy-egy élet alakulása milyenné teszi magát a személyt. Nagyon sokat lehet ezekből tanulni! Mintha egy kicsit a jövőbe láthatnék ezzel, hogy miről hogyan döntsek. Hogy mit okoz pl. egy rosszul megválasztott házastárs, egy válás, egy súlyos betegség, egy költözés, egy karrier alakulása, a gyermekek nevelése, az idős szülőkről való gondoskodás vagy hogy például érdemes-e bevállalni bármilyen hitelt.. Látni, hogy hogyan élnek az emberek, milyen körülmények között. Látni egy stílust, egy ízlést, egy szokásrendszert, de leginkább mégis azt, hogy milyen döntések milyen következményekhez vezetnek, vezettek..
És emellett magát a tanítást is nagyon szeretem, vagy még inkább a "tanítás művészetét"! Ismeretet átadni, érvelni, kedvesen, őszintén és ügyesen kérdezni, ugyanakkor odafigyelni a másikra, ráhangolódni, igazodni a felfogó-, befogadóképességéhez vagy épp a kíváncsisága mértékéhez. Hiszen felnőtt emberek között is óriási különbségek vannak ezekben a dolgokban! Szóval emberileg is sokat profitálok szolgálatból :)  És emellett minden este kellemesen fáradtan és elégedetten fekszem le, jó lelkiismerettel :)

Most este képzeljétek, egy kedves testvér házaspár ingyen elhozott nekem egy heverőt, amire nekik már nem volt szükségük - így valósuljon meg minden vágyam :) A mai napi fizetésemből pedig megvan a jövő havi bérletem! A család apraja-nagyja is itt volt, Peti, Bea és Chris is, talán nem is voltunk még ennyien ebben a lakásban, néha el is felejtem, hogy milyen nagy a családom :) Annyira jó, hogy itt voltak, vannak, készülünk mindnyájan holnapra, a csepeli programra, aztán vasárnap a családi napra! Ha még emellé egy munka is összejönne a jövő héten, az már szinte túl szép lenne, hogy igaz legyen :) Remek hétvége elé nézünk, már alig várom!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése