2013. január 7., hétfő

Filmajánló

Néhány filmet szeretnék most a figyelmetekbe ajánlani, amik kedves, okos, érzelemgazdag forgatókönyvekből készültek, remek színészekkel és nem lépnek túl egy bizonyos mércét. Mitagadás, úgy tűnik szeretem az angol filmeket :) A legjobban az őszinte és tiszteletteljes érzéseket ragadnak meg egy filmben. Az erős, valódi, képmutatástól mentes szeretet, legyen az barátság, szerelem, házasság..

Ízlések és pofonok 
A gyönyörű Kate (Catherine Zeta-Jones) Napóleont megszégyenítő határozottsággal irányítja az egyik legelegánsabb étterem konyháját. Ám egy baleset felborítja egyeduralmát, az árván maradt kilencéves unokahúga, Zoe (Abigail Breslin) hozzá kerül, aki alaposan megnehezíti az életét. Mindezt tetézi, hogy új szakács érkezik az étterembe. Nick (Aaron Eckhart) másképp él és másképp gondolkodik, mint ő. Mégis lassacskán megfőzi az addig minden csábításnak ellenálló nőt.


A király beszéde
A király beszéde egy férfi története, aki VI. György brit királyként, II. Erzsébet királynő apjaként vonult be a világtörténelembe. Miután bátyja lemondott, George azaz Bertie foglalta el trónt - igen kelletlenül. A király nem érezte méltónak magát élete legfontosabb szerepére, mert borzalmas dadogása miatt képtelen volt nyilvánosan beszédet tartani. Számos eredménytelen beszédterápiás kezelés után találkozott a liberális szellemiségű Lionel Logue-gal, aki csöppet sem hagyományos ülésein nemcsak királya hangját, hanem bátorságát is segített visszaszerezni.


Az ifjú Viktória királynő 
1837. Viktória hercegnő tizennyolcadik születésnapjának estéjén az angol trónörökös személye a brit hatalmi harc tárgya. Nagybátyja, Vilmos király haldoklik, így Viktória a trón várományosa, az ő kegyeiért verseng mindenki. Ám zsarnok anyja és ambiciózus tanácsadója, Conroy távol tartja az udvartól, elérve ezzel az ifjú királyi sarj gyűlöletét. Ekkor találkozik unokatestvérével, Alberttel, akit gyerekkora óta tudatosan arra készítettek fel, hogy leendő férje legyen, és akinek szintén elege van kékvérű felmenőinek manipulációjából. Kapcsolatuk barátságból csakhamar szerelemmé alakul át. De képes lesz-e az időközben királynővé koronázott ifjú uralkodó életét országának szentelni, szívét pedig egyetlen embernek ajándékozni?



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése