2013. január 23., szerda

Málta

Képzeljétek, napok óta nem tudok kiverni a fejemből valamit :)
Van egy közös barátnőnk a nővéremmel, őt is Anitának hívják és nemrég férjhez ment egy félig angol, félig olasz testvérhez, akivel a házasságkötésük után kiköltöztek Máltára. Anita a nővéremnek azt írta levélben, hogy Málta csodálatos és nagy szükség lenne magyar testvérekre, mivel sok magyar él kint akik fogékonyak az igazságra. És jelen állás szerint ő kint az egyetlen magyar anyanyelvű testvér. Szóval ha valakinek költözhetnékje van, akkor menjen Máltára :) Nem tudom, de ez valahogy befészkelte magát a fejembe és azóta folyton igyekszem tájékozódni Máltáról. Az már biztos, hogy a klímája nagyon kellemes. Nyáron nincs túl meleg és télen sincs igazából hideg. Az év nagy részében bele is lehet menni a tengerbe. A Máltáról készült fotók pedig egyszerűen csodálatosak! Az emberek kétféle nyelven beszélnek: angolul és máltaiul. A sziget fővárosa La Valetta (a képek is ott készültek). A gazdasági helyzetről ugyan még nem tájékozódtam, de eleddig nagyon el tudnám képzelni, hogy akár ott éljek :)  Persze ez hatalmas lépés lenne. Valójában nem tudom, hogy elég bátor lennék-e hozzá. De olyan jól esik eljátszani a gondolattal :) És ebben az a különös, hogy én sosem vágytam mindeddig külföldön élni. Mégis az, hogy egy ilyen gyönyörű szigeten, ahol a klíma kitűnő, ráadásul szükség is lenne prédikálókra, hát ez együtt nagyon vonzó! Zsú, hát te mit szólnál egy külföldre költözéshez?? :))

Ui: Lehet, hogy mostanában túl sokat néztem a Travel Channel-t és meghozta a kedvem? ;) Nem tudok betelni az újabb és újabb országokkal, kultúrákkal, tájakkal, ételekkel, kalandokkal...



1 megjegyzés:

  1. :) Biztos gyönyörű hely... mintha mindig nyaralnál :) Költözni? Nekem talán túl meleg, de ha szeretsz magyaroknak beszélni, és melegben lenni, tudod, hol kinél semmi sem lehetetlen :) Tipp: áprilisi study wt, mexikó és az élettörténet---lelkesítésnek :)

    VálaszTörlés