2012. május 19., szombat

Elkészült a finom krumplis tészta és holnapra a szilvás gombóc is :) Már
úgy is jobban szeretek főzni, hogy két emberre kell csinálni. Akkor már lehet szépen megteríteni, kitenni a savanyúságot, szalvétát és készíteni egy csésze finom kávét az ebéd utáni jóleső beszélgetéshez :) Gyönyörű most az idő, még vár egy kis takarítás, szerencsére a mosogatással már megvagyok, viszont ezek a panellakások olyanok, hogy nem győzi az ember porszívózni őket. Szépen növöget a teraszon a paradicsomunk is, amit anyától kaptunk, mikor legutóbb nálunk jártak :) A benti növények is szinte új életre keltek, így tavasszal. Nagyon szeretem a zöldet, még tervezek majd venni ide bentre a szobába. Egyelőre még télen beszereztem akciósan az Auchan-ban egy yuccát, igaz lassan nő, de remélem egyszer szép nagy lesz! Mindig irigykedek máshol, mikor látom, hogy már betölti a fél szobát!
Na de Sárival akkor kicsit összeszedjük magunkat, aztán irány ki a szabadba! Mostanában nézelődtem a neten, és itt a kerületben is annyi jó programot lehet találni. Vannak (néhol ingyenes) filmklubok, pl. a Tranzitban, vagy a Moha Cafe-ban. Aztán felfedeztem társastáncot a Szatyor Bárban, szombat délelőttönként. De beülnék egyszer egy jó kis könyvbemutatóra a Hadik Kávéházba is. A MÜPA-ról, vagy az A38-ról már nem is beszélve. A Villányin is találtunk nemrég egy nagyon jó kis teázót. Egy bájos kis csobogó, sőt azt hiszem egy pici tavacska van a terem közepén :) Valamikor majd lecsekkoljuk az új ZP-t is (sajnos a múltkori Magna koncert elmaradt ott :( és ha meglesz, az új Riót is, feltétlenül! Konddal tervezünk már egy jó salsás estét is, talán meg kéne nézni végre a Columbus hajót ezügyben.. Nem tudom, nekem a Szilvuplé nem annyira jött be, elég zsúfolt volt és nekem kicsit fullasztó az is, hogy pincehelyiség. Tényleg, talán Gábort is rá tudom venni, hogy valamikor menjünk el Lázba :) Ezer éve nem voltunk már ott sem.. Igaz, a társastáncokat lassan elfelejtem teljesen. De most már ott is egyre több a salsa ;) Meg azért egy jó angolkeringő, vagy egy sodró bécsi keringő jólesne..
Holnap délelőttre megint megyünk Csepelre, most lesz az érdiek körzete! Jó lesz a régi barátokkal találkozni és újakat is megismerni. Remélem csinálunk majd néhány jó képet is! Jut eszembe, a héten iwiw-en rámírt egy régi orfűi ismerős, hogy mi újság és nem hiszitek el, most a Móricznál lakik - milyen kicsi a világ! Éppen ott az Istanbul Gyros-os mellett :) Kicsit lejjebb a Karinthy-n van néhány remek angol second hand bolt, van egy hely, ahol mindig vannak 500 ft-os ruhák, pár ezer forintért annyira jó kis rövidnadrágokat, szoknyákat, pólókat találtam ott a héten, már alig várom az igazi nyarat, hogy hordhassam őket!
Nagyon szép napot és jó hétvégét kívánok Mindenkinek! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése