2013. április 19., péntek

Hjaj.. Nem is tudom, megint hol kezdjem :)

Végtelenül kellemesen telik ez a hét, nem is kívánhatnék ennél szebbet, jobbat, többet.. Valójában semmi különleges nem történik, de engem a napok finom, csendes alakulása nyugtat meg leginkább. Nagyon jókat alszok, most már nyitott ablak mellett. Kitört a nyár! Mára is 23 fokot mondtak. Tegnap egy nagyot sétáltam a belvárosban, csak nekiindultam a jóidőnek és kitaláltam egy egészen új útvonalat, ami nem annyira érinti a nevezetességeket, mégis különleges és jól bemutatja a pesti belváros hangulatát. Úgy megörültem ennek, mindenképp szeretnék majd másokat is elvinni erre a körre :) Egy kis ízelítő. A Móriczról elindultam a Bartókon, át a Gellért-téren, majd a gyönyörűen felújított, hangulatos Szabadság-hídon át a Fővám-térre, aztán a Kálvin-térnél lefordultam a Kecskeméti utcába. Szépségesen átalakították mostanában ezeket a belvárosi utcákat. Új burkolat, növények, padok, bájos kis kiülős éttermek. Régen erre jártam a 15-ös busszal, még a Bankcenterhez, dolgozni. Most újrajártam ezt a szakaszt, megnéztem mi változott, milyen boltok tűntek el és mik vették át a helyüket. Elsétáltam az ELTE főépülete előtt, ki a Ferenciek-terére, majd a Váci utca helyett a Petőfi Sándor utcán mentem végig a Vörösmarty-térig. Onnan ki a Roosevelt-térre, az árkádok alatt fel a Deákra, onnan a téren át az Astoriára vissza. Régen nem jártam már a Gödörnél, rengetegen ültek kint a füvön és a lépcsős kávézó teraszán. Már majd egy éve annak is, hogy itt voltunk a Magyar Dal Napja alkalmából. Rohan az idő.. Aztán az Astoriánál visszafordultam a Rákóczi-úton, bekacsintottam a Semmelweis utcába, ahol csodálatos, hatalmas fák magasodnak és adnak romantikus hangulatot és ahol az a teázó áll, ahova egyszer egy arab orvos hívott állásinterjúra.. Visszasétáltam a Ferenciek-terére, vissza a Kecskeméti utcán, egészen a Fővám-térig, aztán persze már bementem a Nagycsarnokba is. Őrület, hogy itt mindennek legalább 50, ha nem 100 Ft-tal olcsóbb kilója, mint más piacokon, vagy a boltokban. Szóval vásároltam egy kicsit, zöldséget-gyümölcsöt, felvágottat, sajtot, darált húst estére a bolognaihoz.. Mindezt még lehet azzal fokozni, hogy a tovább a Kálvin-térről a Ráday utcán át, az éttermek utcáján át megyünk a Petőfi-hídhoz. De innen én már hazafelé a 47-es villamossal mentem. Mikor leszálltam otthon, még a Pajti Pékségbe beugrottam kenyérért. Éppen az a kedves kis eladólány, Nóri volt bent, akinek múltkor tanúskodtunk és nagyon érdeklődő volt. Úgy megörült nekem, a drága :) Kérte, hogy menjek be hozzá, kicsit erőt adni neki, megvigasztalni, mert nagyon rossz passzban van mostanában. Úgyhogy megegyeztünk a szombatban. Elviszem neki a legfrissebb folyóiratokat is. Sőt, lehet, hogy felkínálom a tanulmányozást, mert mondta, hogy vannak üres órái is napközben. Mindenhol hinteni kell a magot, mert sohasem lehet tudni, hogy hol lesz sikeres :) Ezt a kedves lányt otthon alig lehet elérni, mert szinte állandóan dolgozik. És lám, mennyire jól reagált a Biblia üzenetére!

Este még főztem egy jót, a Kláritól kapott, frissen eltett paradicsomszószból. Olyan színes tésztából, amit még anyu javasolt és tényleg nagyon finom :)

De szerdán is csodás napom volt! Reggel útnak indultam babázni Rékácskához, aztán mentünk vele szolgáltba is, el is aludt a mama hordozójában útközben és nagyon eredményes volt a szolgálat. Beugrottunk abba a játszóházba is, ahova még múlt hónapban vittem néhány friss, családdal kapcsolatos folyóiratot, mivel a területemhez tartozott. Akkor egy fiatal apuka volt bent, mondta, hogy a feleségével vezetik a központot. Most a feleségével találkoztunk, aki szintén szívesen elfogadta az áprilisi számokat :) Aztán Nórikámmal ebédeltünk, utána még vele is mentünk szolgálatba, beugrottunk Ratkai Erzsikéékhez közben, ahol kisvártatva előkerült a tejszínhabos kávé és mellé túrós rétes :) Hmm, de fincsi volt! És még délután beugrottam Petrik Editet is meglátogatni. Szegénykém elég rossz állapotban van, testileg és lelkileg is. Lett egy komoly betegsége és kórházban is volt. Most hetekig táppénzen kell otthon pihennie :( Éppen Kelec Piroska is nála volt és így hárman átbeszélgettük a délutánt. Nagyon kellemes volt! Piroskát is sokkal jobban megismertem és ennek őszintén örülök. És legalább Editke sem otthon szomorkodott magában. Ő olyan sokat adott már nekem, most rajtam a sor, hogy támogassam..

Igen, szeretem a nyugalmat, a békét, a rendszerezettséget. A szolgálatot, a testvérek társaságát, a barátságok elmélyítését. Ezek azok, amik boldogsággal, elégedettséggel, belső békével és nyugalommal töltenek el..

De itt az idő újra többet mozogni is :) Már szervezzük a biciklitúrát! Idén még több erőfeszítést fogok tenni, hogy másokat is be tudjak vonni az általam kedvelt tevékenységekbe.

Azon is sokat elmélkedem, hogy ha úgy alakul, hogy valóban több lesz a fizetésem, akkor hogyan és legfőképp mire költöm majd a pénzt. Szeretném most már máshogy csinálni ezt, mint néhány éve. Akkor ugyanis még más dolgokra volt szükségem és az is jó, hogy azokat megvettem. De azóta én is változtam és a preferencialistám is. Mindenképpen többet szeretnék költeni másokra. És élményekre is. Most nem anyagi javakra vágyom, hanem élményekre, tapasztalatokra. Utazásra, programokra. Aztán finom ételekre, jó alapanyagokra. Kényelmes lábbelikre, amikben sokat mászkálhatok :)

Szóval nem panaszkodom, mert a lelkemnek most nagyon jót tesz a napsütés, a zöldülő és virágzó természet és a nyugodt napok :) Igazi luxus ez a néhány hét..


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése