2012. július 9., hétfő

BÉCS ('Safeguard Your Heart' - District Convention - 2012.07.06-08.)

Hazaérkeztünk Bécsből.. Mit is mondhatnék, csodálatos volt! Nehéz is összefoglalni azt a sok érzést és benyomást, ami most ért és el is gondolkodtatott.. Bécs egyébként szép és modern város, de nekem sajnos elég koszosnak tűnt. Szombaton este volt idő egy kis városnézésre, végigjártuk a sétálóutcát és megnéztük azokat az épületeket, amiket bizonyára minden külföldi turista végignéz és amik egyébként igazán nagyon szépek voltak! Talán a Téli Palota volt a kedvencem. Jó érzés volt látni az egyik köztéren, egy szobron a "JHVH" feliratot is! Az megdöbbentő volt, hogy milyen sok nemzetiség él Bécsben, például rengeteg csadoros nőt láttunk az utcákon..

Péntek este érkeztünk meg, egy kedves kis lakásban aludtunk. Zsuzsi, ezúton is nagyon köszönjük még egyszer a vendégszereteteteket, a sok finomságot és a nagylelkűségeteket mindenben!! Nagyon jól éreztük magunkat nálatok!
Szombat reggel aztán átutaztuk a várost és megérkeztünk a stadionba, a Prater-be. És mennyiféle náció, rassz és bőrszín fogadott ott minket! Szinte kultúrsokkot kaptam :) Lenyűgöző volt! Csodálatos volt látni az egységet, a békét, a szeretetet, ami ezek között az oly eltérő nemzetiségű emberek között volt! Ez tényleg valódi csoda a mai világban! Nincs nyoma előítéletnek, faji megkülönböztetésnek. És tudjátok, én nem is értem, hogyan lehetne ezeket az embereket lenézni. Engem elbűvöltek a színes bőrű testvérek csodálatos afrikai ruháikban vagy az ázsiaiak finom eleganciája. De a gyerekek, a pici babák, hát ők voltak a legtündériebbek! Nem is tudom láttam-e már szebbet valaha, mint egy néger kisfiút öltönynadrágban, fehér ingben, nyakkendőben vagy egy néger kislányt fehér színű habos-babos ruhácskában igazi afrikai frizurával :))) Közülük is talán Ovoke volt a kedvencünk :) Hát azt nem is lehet elmondani, milyen érzés volt őket a kezemben tartani! És milyen jól neveltek voltak. Milyen nyugalommal végigülték az egész napot! Például az egyik családnál, akik alattunk ültek 4 kisfiú volt, de egész nap csendben, békésen elvoltak, néha aludtak is egy kicsit :) Milyen kedves volt mindenki, milyen barátságos! Többekkel e-mail címet is cseréltünk, például egy kedves japán házaspárral, Michioval és Miyukoval, két korunkbeli ghánai testvérnővel, vagy Tram-mel, a bájos szerény kis vietnámi érdeklődő lánnyal.. Egyébként 4 nyelven folyt egy időben a kongresszus: németül, angolul, horvátul és lengyelül.
A programok is nagyszerűek voltak, nagyon építőek és Jehova mélységes szeretete, gondoskodása sugárzott belőlük! Jó érzés volt egy-egy nap végén megbeszélni a testvérekkel, barátokkal az elhangzottakat.. És milyen jó lesz ezen a hétvégén újra hallani Budapesten mindezeket! A csúcspont kétségtelenül a dráma volt vasárnap: "Mi az igaz szerelem?" Láthattuk, hogy miről is szól igazán a házasság, hogy mennyire de mennyire fontos bölcsen megválasztani a házastársunkat és hogy a kölcsönös szeretet és tisztelet egyaránt milyen fontos. Mert az egymás iránti igazi szeretet - ha nem is könnyen - de mindenen átsegít. Nem is értem azokat az embereket, akik szerelem nélkül képesek egy kapcsolatban létezni, sőt házasságot kötni. A tisztelet is nagyon fontos, de hát egy párkapcsolat ennél sokkal többről szól!
Vasárnap reggel is sok kitűzőssel találkoztunk útban a stadionba, szeretettül üdvözöltük egymást ismeretlenül is aztán megérkezve folytatódtak a remek programok, a kellemes beszélgetések és a közös fotók! :) Ó, ha tehettem volna, minden egzotikus családot lefényképeztem volna, hogy ti is láthassátok! Na de azért sok kép készült, igyekszem feltenni mihamarabb a PICASÁRA, mert ezt igazából látni kell, nem is lehet elmondani! És nem mellesleg nagyon jó volt gyakorolni az angolt, hisz a programokat is angolul hallgattuk és a testvérekkel a közös nyelv is az angol volt..

Vasárnap este fáradtan, de elégedetten tértünk haza.. Nagyon jó érzés, hogy egy ilyen csodálatos szervezethez tartozhatunk - egy igazi nemzetközi családhoz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése